Om RMF

Om RMF

Tilbage i 1978, startede foreningen på Aarhus Universitet under navnet ”Studenterforening af 1978”. Foreningens formål var på det tidspunkt, primært at arrangere og afvikle koncerter i Stakladen/Studenternes hus på Aarhus Universitet. I 1983 ændrede foreningen navn, til det eksisterende, Rytmisk Musikforening, i daglig tale, RMF.
 
I tiden efter 1983 flyttede koncerterne ud på byens koncertvenues, og efterhånden fik RMF flere og flere samarbejdspartnere også uden for Aarhus. I 2009 arrangerede RMF sin sidste egenproduktion i form af Ridehuset Swinger, og siden har RMF udelukkende været en forening, der er blevet hyret ind af eksterne samarbejdspartnere til at udføre diverse opgaver i relation til musik og teater.
 
Nu mere end 35 år efter foreningens oprettelse, udfører RMF opbygning, afvikling og nedpilning, samt planlægning af diverse kulturelle arrangementer i Aarhus, såsom koncerter, SPOT-festival og Bispejazz. Afviklingen af disse arrangementer, finder primært sted i Scandinavien Congress Center, NRGi Parken og Musikhuset.
 
Foreningens hovedformål er at understøtte musiklivet i Aarhus, hvorfor RMF er bygget op omkring frivillige, der yder gratis arbejdskraft. Disse frivillige tjener indirekte deres ”løn” via goder og sociale arrangementer i foreningen. Foreningen tjener pengene og uden de frivillige ingen RMF. Samtidig er RMF også sponsor til lokale festivaler såsom SPOT og jazzfestivalen. Foreningen drives af en, af medlemmerne, valgt bestyrelse, men alle bidrager til at udføre opgaver både før under og efter arrangementer.
 
RMF er kendt for kvalitet og god service uanset arrangementets størrelse og varighed.